Je hoeft niet altijd naar de onderstroom – pilot klant gezocht
CoResolvers Stephanie 300px

Stephanie van Rossum

Als die hard fan van Deep Democracy duik ik graag de onderstroom in met een team. Immers daar zitten vaak de niet gehoorde stemmen, de wijsheid die nog niet gedeeld is. Maar soms hoef je helemaal niet naar de onderstroom om als team je samenwerking te verbeteren. Hoe fijn is dat?

Energie slurpende vergaderingen…

We spenderen veel tijd aan vergaderingen. Sommige mensen ervaren dat ze van het ene overleg naar het volgende hollen. Aan het einde van de dag zijn we moe van al die sessies. Niet alleen door de hoeveelheid, maar ook omdat veel van die bijeenkomsten niet effectief zijn of de energie wegslurpen. Zo worden veel onderwerpen herhaald, worden er geen besluiten of acties afgesproken of blijven zaken onuitgesproken.

Herkenbaar?

Het kan effectiever en leuker!

Het kan anders. Het kan effectiever én leuker en dat zonder dat we persé naar de onderstroom hoeven te kijken. Door namelijk een fractie van de communicatie in het team te verbeteren, kun je:

  • samen betere beslissingen nemen;
  • ervoor zorgen dat die beslissingen niet een maand of twee later opnieuw besproken of genomen moeten worden;
  • veel tijd besparen;
  • een positieve impact op bedrijfsresultaat creëren;
  • tevredenheid van medewerkers en teamgenoten vergroten.

Hoe? Door te kijken naar terugkerende communicatiegewoontes in het team.

Gewoontes doorbreken

Terugkerende communicatiegewoontes in het team beïnvloeden direct hoe teamleden met elkaar omgaan en hoe dit impact heeft op de kwaliteit van het nemen van beslissingen, vertrouwen en plezier. Met Structural Dynamics krijg je inzicht in deze gewoontes en kun je deze eenvoudig doorbreken.

Structural Dynamics

Structural Dynamics is een goed onderzochte en bewezen methode uit de US om teammeetings in korte tijd veel productiever te maken. Structural Dynamics start vanuit het gesprek. Dat maakt het anders dan veel andere modellen. Dit model is objectief, intuïtief en heel praktisch. Het maakt het mogelijk de teamdynamiek snel te verbeteren en daarmee vitaler en productiever te overleggen.

Structural Dynamics is gebaseerd op:

  • vier rollen die je kunt aannemen in een gesprek, zodat je altijd de missende schakel ziet;
  • drie verschillende talen die bepalend zijn voor met welk resultaat je uit een meeting loopt;
  • drie verschillende denkkaders waarmee je snel en makkelijk grote verschillen in aanpak op kunt lossen.

Met je team aan de slag?

Wil je met je hele team aan de slag? Ik ben inmiddels gecertificeerd om met het model Structural Dynamics teams te begeleiden. Dit is inclusief het afnemen van survey voor individuele profielen en een teamprofiel.

Tijdens een teamsessie kijken naar wat de verschillende rollen en talen inhouden en welke impact deze hebben. Vervolgens gaan jullie met elkaar onderzoeken welke rollen jullie wel of niet innemen en welke talen jullie spreken. Zo krijgen jullie inzicht in jullie communicatiepatronen, ervaren jullie het effect en leren jullie hoe jullie al met kleine aanpassingen effectiever kunnen zijn als team.

Wil jij onze pilot klant zijn?

Ja, je leest het goed. Hoewel ik inmiddels de bril van Structural Dynamics naast de bril van Deep Democracy op zet, wil ik ook wel eens 100% focussen op het eerste (hoewel ik Deep Democracy uiteraard altijd meeneem). Daarom ben ik op zoek naar een team die hier wel eens mee aan de slag wil.

Is dat jouw team? Neem dan vandaag nog contact met me op!


Toch behoefte om de onderstroom in te duiken?

Merk jij dat er inmiddels een vette onderstroom is? Dat zaken allang niet meer open bloot besproken worden maar dat er veel geroddeld of vertraagd wordt? Of dat men niet meer met elkaar praat? Dan is het tijd om het conflict écht aan te gaan! Ik help het team om uit te spreken wat uitgesproken moet worden, om met elkaar het open en eerlijke gesprek te voeren dat nodig is om de energie weer te laten stromen!

Op de hoogte blijven met CoResolvers?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Vul hieronder je gegevens in...

Adres

CoResolvers
Schiermonnikoog 11
3524 AH  Utrecht

Contact

Stephanie van Rossum
(06) 18 728 666

E-mail sturen?
Klik hier.