Anderen over…

CoResolvers logo def wit

coresolvers icon down
DB+

"Saskia van Delft: Om beter te worden, moet je in de spiegel kijken."
....

Saskia van Delft

Director International HR, IDG Communications, Inc.

 

 

Saskia van Delft

Ik stuur teams aan over de hele wereld. Naast het rekeninghouden met het tijdsverschil heb ik vooral ook moeten wennen aan de verschillende culturen. Ik heb de neiging om vooral in online meetings hard te werken. Ik wilde anderen overtuigen van mijn eigen visie. We moeten immers vooruit en er is geen tijd om stil te staan. Zo heb ik een aantal keren besluiten ‘afgedwongen’. It bit me in the butt uiteindelijk. Ik had niet alle informatie en er was duidelijk meer nodig om iedereen mee te krijgen. En het leidde ook tot veel repeterende gesprekken. Ik was dood op. Saskia van Delft: Als je beter wilt worden, moet je in de spiegel kijken.

Creëren van draagvlak en betere besluitvorming, klonk als muziek in mijn oren

En was de reden voor mij om CoResolvers te gaan volgen. Het was tijd om mijn eigen zaag weer eens aan te scherpen. Wow, al na de eerste online sessie merkte ik het effect. Ik leun nu veel meer achterover. Ik luister en stel vragen. Klinkt zo logisch maar in mijn harde werken vergat ik dat wel eens. Er ontstaat nu een ander groepsproces. Meer samen. Ik merk dat het vertrouwen in mij gegroeid is mede doordat ik alle stemmen echt kan horen.

Meetings zijn effectiever en menselijker door een goede check-in

Ik ervaar dat een check-in mij een goed overzicht geeft van de stand van zaken en wat er eventueel onder water speelt. Door dit direct te adresseren, zijn mijn meetings effectiever geworden. Het is ook al gebeurd dat ik de agenda omgegooid heb naar aanleiding van de check-in omdat we het nu eerst moesten hebben over dat wat speelde. Een andere keer was ik zo geraakt door de emoties en heftigheid van een aantal collega’s. Normaal zou ik dit afgekapt hebben omdat het ongemakkelijk was en ‘ongepast’. Nu heb ik dat niet gedaan. Het mocht er zijn. Ik heb echt kunnen luisteren. Mijn waardering voor deze openheid en eerlijkheid heb ik ook uitgesproken. Omdat er op dat moment te weinig ruimte was dit verder te kunnen bespreken met elkaar, hebben we een alternatief moment gekozen. Hierdoor konden de betreffende collega’s blijven en vol mee doen aan de rest van de meeting

Een debat geeft helderheid

De eerste keer een debat toepassen, was spannend, maar bleek goed te werken. In een meeting ontstond er een discussie of bepaalde taken juist wel of juist niet bij een bepaalde rol hoorden. Door het debat kregen we helderheid en konden we met elkaar een besluit nemen hierover.

CoResolve heeft mij vooral veel over mezelf geleerd. Als je beter wilt worden als leidinggevende, moet je eigenlijk in de spiegel kijken. Dat heb ik écht gedaan. CoResolve laat naar jezelf kijken en geeft tegelijkertijd handvaten om de groep beter te leiden. Waardoor je zelf groeit maar ook de groep. Ik heb CoResolve online gevolgd; dat heeft niets afgedaan aan de waarde. Ik vond het heel tof!

Meer weten over Saskia van Delft, check LinkedIn!

Wat kan CoResolvers voor jou betekenen?

 

CoResolvers-logo-animatie-400px

DB+

Adres

CoResolvers
Schiermonnikoog 11
3524 AH  Utrecht

Contact

Stephanie van Rossum
(06) 18 728 666

E-mail sturen?
Klik hier.