De wijsheid achter weerstand
CoResolvers Stephanie 300px

Stephanie van Rossum

Podcast

 

 

In september 2021 had ik een heel leuk en inspirerend gesprek met Petra Kuipers van de Implementatiedokter over weerstand, tegengeluid en Deep Democracy. Dat heeft geleid tot een podcast over de wijsheid achter de weerstand. Afgelopen najaar spraken we elkaar weer hadden we een geanimeerd gesprek over het actief opzoeken van tegengeluid. Ook dat leidde weer tot een mooie podcast.

Wijsheid achter de weerstand

In de podcast van september 2021 staan we stil bij vragen als ‘Waarom zou je actief tegengeluid op gaan zoeken in je werk?’ en ‘Wat is de waarde van dwarsliggers bij besluitvorming?’  Een gesprek over de wijsheid van de (soms stille) minderheid, over het belang van relatiecontracten in je werk en over hoe je jezelf kunt beschermen tegen tegengas.

Zoek het tegengeluid op

In de tweede podcast hebben Petra en ik het juist over het actief opzoeken van tegengeluid en hoe dat je als team verder kan helpen. Vanuit mijn ervaring met CoResolve, de Deep Democracy variant van gesprekstechnieken en het begeleiden van groepen, geef ik een paar concrete voorbeelden hoe je dat doet. Daarnaast komen thema’s aan bod als: Waarom huren organisaties externen in voor bepaalde interventies en is dat wel nodig? Wat doe je als je houdbaarheidsdatum als facilitator hebt bereikt? Wat er nu nodig is om uit de huidige polarisatie te komen?

Klik hier om de podcasts te beluisteren. Wil je meer weten over Petra Kuipers en nieuw leiderschap, check dan haar site.

Op de hoogte blijven met CoResolvers?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Vul hieronder je gegevens in...

Adres

CoResolvers
Schiermonnikoog 11
3524 AH  Utrecht

Contact

Stephanie van Rossum
(06) 18 728 666

E-mail sturen?
Klik hier.